Produkty

 Sterilace

Jako způsob uchování jídla využíváme techniku sterilace.  Technologie sterilování byla objevena již v roce 1790, kdy Napoleon Bonaparte vypsal odměnu pro toho, kdo zajistí stravování jeho armády. Principem tohoto způsobu uchování potravin je zahřátí jídla v uzavřeném sterilním obalu na takovou teplotu, při které se zničí bakterie a mikroorganismy. Díky osvědčenému postupu sterilace si jídla uchovají svoji tradiční chuť a neztratí nic ze svých výživových hodnot. V současné době firma EXPRES MENU využívá nejmodernější sterilační metody, které odpovídají všem evropským standardům.

Jak se jídla EXPRES MENU liší od klasické konzervy?

JSOU CHUTNÁ - díky unikátní technologii sterilace si uchovají svoji klasickou chuť, jsou bez konzervačních látek a barviv.

Jídla jsou vyrobena z nejkvalitnějších českých surovin. Každá porce obsahuje 130 gramů libového masa a 480 gramů omáčky.

JSOU SKLADNÁ - jsou zabalena do vícevrstvých sáčků, ve kterých je možné jídlo přímo ohřát a sníst. Snadná a rychlá příprava, doba ohřevu 5-10 minut.

JSOU BEZPEČNÁ– skladují se při teplotě od +1 do +30 °C, doba spotřeby je 3 roky. Výživová tvrzení stanovena certifikovanou laboratoří. 

Kontrola přítomnosti lepku laboratorními testy. Senzorická kontrola komisí odborníků.

JSOU ZDRAVÁ – neobsahují konzervanty a dochucovadla, všechny výrobky jsou bez lepku. 

Výrobky EXPRES MENU kupují:

SPOTŘEBITELÉ, kteří mají málo času, nechce se jim vařit nebo se jim nevyplatí vařit jen pro sebe (single osoby, důchodci). Spoteřibitelé, kterí kladou důraz na zdravý životní styl a prevenci onemocnění

SPORTOVCI jako stravování na závodech nebo soustředěních v tuzemsku i zahraničí při outdoorových sportech, (například motosport, horolezectví, orientační běh a další)

REKREANTI ke stravování na zahraničních cestách, kde jsou potraviny drahé, kde není přístup k potravinám (outdoor aktivity – prales, poušť, mořeplavectví a další extrémní lokality), kde jsou omezené skladovací možnosti – jachty, karavany

PRACOVNÍCI na montážích, řidiči kamionů

CELIACI A DIABETICI jako bezpečnou, chutnou a rychlou stravu za každé situace

Koncepce celodenního stravování podle EXPRES MENU:

Snídaně: Ovocná kaše – obsahuje sušené ovoce, které je bohaté na minerální látky a cukry. Zajistí vhodný start do nového dne a dostatek energie na celodenní aktivitu. 

 

Oběd: K obědu je možné si vybrat z bohatého sortimentu svačinových polévek. Jako hlavní chod doporučujeme dvouporcová hotová jídla, vyrobená podle tradiční české receptury. Díky našim jídlům si můžete užít výbornou českou kuchyň kdekoliv.

Večeře: K večeři můžete využít maso ve vlastní šťávě. To se vyznačuje vysokou variabilitou uplatnění během celodenního stravování. Pokud ho budete chtít konzumovat teplé, doporučujeme z něj vyrobit chutnou polévku nebo ho můžete využít pro jakýkoliv vlastní recept. Zároveň je vhodné i k studené přípravě, je z něj možno rychle a snadno připravit pomazánku nebo paštiku.

dsvabvaevr